Svenskt Modellflyg

 
Användarnamn         
Lösenord      Kom ihåg mig
glömt lösenordet?  


 
Ingen
bild
Användarnamn: Ingvar
Namn:   Ingvar L Nilsson
Postort:  Borås
Län:  Älvsborg
Email:   Skicka email
Antal skrivna inlägg 552
Antal inlagda annonser 0
Personlig fakta:

Sekreterare i SMOS - Svenska Modellflygares Oldtimer Sällskap. Se gärna www.smos.info
Började med modellflyg c:a år 2000 och började då att flyga radiostyrt inomhus på jobbet. Detta resulterade i bl.a. att min RC-lärare Eric och jag startade kanske första renodlade inomhusflygklubben i Sverige. Denna klubb lever fortfarande och verksamheten där är i största utsträckning RC-Combat.
Sedan 2007 är det i första hand linstunt i Kungsbacka MFK som gäller. Men jag flyger även en del friflyg, såväl olika oldtimerklasser såväl som P-30.
Linflygarna träffas varje tisdag från 16-tiden och framåt. Inlag-fältet precis i sydkanten av Kungsbacka har såväl en lincirkel med gräs, som ett skapligt stort RC-fält (får plats två lincirklar på detta fält). Fältet har vid syd- till nordvästlig vindriktnng mycket stabila vindar vilket underlättar när man flyger med lina.
Friflyg är svårare att hitta platser att utöva detta... MFK Sländan i Gendalen har fram till nyligen haft ett mycket bra fält. I de moderna friflygklasserna tävlar jag i litet på skoj i P-30.

Jag har även en del Radiokärror, dels oldtimers med i första hand dieslmotorer, dels moderna saker med borstlösa motorer.

Bor i Borås, med hustru och sedan länge utflugna barn.

Arbetar som serviceteingenjör på ett forskningslab för organisk kemi på ett läkemedelsbolag. Min specialitet är snabba laddningskänsliga förstärkare (alltså analog höghastighetselektronik för mätning av extremt små strömmar (picoAmpere)), men arbetar mestadels med olika analysinstrument, och då ffa NMR (Nuclear Magnetic Resonance)

Denna sida uppdaterad 2008-12-14


Kolla vad Ingvar har skrivit i sin blogg

Senaste 5 inläggen av: Ingvar
Rubrik Skapad av Tid
RE: Till väders med kondensatorIngvar2018-05-17
RE: Oldtimer Linflyg o motorträff  9:e Juni i KungsbackaIngvar2018-05-13
RE: Till väders med kondensatorIngvar2018-05-13
Oldtimer Linflyg o motorträff 9:e Juni i KungsbackaIngvar2018-05-12
Linflygtävling "Weatherman Vintage Speed" 9 juni i KungsbackaIngvar2018-05-12


Tillbaka