Svenskt Modellflyg

 


Pulsar 4PRO F5J   

Registrerat av: srlund
Kategori: Segelflyg -> Termik
Tillverkare:F5models
Vingtyp
MotortypEl
MotorHacker B40-11L +4.4:1
Propeller16x10
Langd182cm
Spänvidd398cm
Vikt1700gram
Kanaler7

Övrig information:Min Pulsar är en 3.6 PRO som jag konverterat till 4PRO genom att byta vingtipparna och höjdrodret. Övriga delar är samma. Pulsaren är en otroligt bra termikmodell, den är speciellt lämplig i lugn väder med minimal termik. Vingen är en klassisk D-box konstruktion i kevlar/kolfiber. Vingprofilen är AG25. Hela konstruktionen är otroligt styv med tanke på den mycket låga vikten. Vingytan är 85.7dm2 och det gör att min vingbelastning ligger på ca 20g/dm2.

Här är mer information om Pulsar PRO versionen Informationstråd Pulsar 3.6PRO

Kvaliten är otroligt bra och det är en mycket prisvärd modell. Jag köpte modellen av GIRMODELL. Kan varmt rekommendera den handlaren!

Jag kör med en Hacker B40-11L +4.4:1 och Master Spin 55 reglage. Den drar ca 50A på 3 celler och 16x10 propp, då ligger jag på ca 12m/s i stig vilket är helt ok! Kör med MKS 6100 på alla roder utom höjdrodret där jag har Futaba 3150 samt klaffarna där jag har MKS 6125mini. 


I mittvingen har jag en sbus dekoder samt en GPS för telemetridata.


Med den lösningen så blir det minimalt med kablar mellan vinge och kropp.


Jag kör med SM modelbaus GPS logger och telemetri via Robbes telemetri box. Här är mer info kring GPS loggern Tråd om olika GPSar
Minsjunket på modellen är helt ok! I alla mina seglare använder jag en altimeter från RC Electronics. Den kan både logga samt stänga av motorn på en höjd eller en tid.

Modellen tillverkas i Ukraina. Länk till tillverkarens hemsida!
f5models


Har även monterat in en strömsensor från SM-Modellbau för att kunna logga driftsdata från motor och reglage. För mer information se Informationstråd Unisens-E
Tänk va trist modellflyget vore om inte Futaba T9VAP fanns... :)