Svenskt Modellflyg

 


Super Chipmunk 400   

Registrerat av: Cox
Kategori: Motorflygplan -> Skala
Tillverkare:Carl Goldberg
VingtypLågvingat
MotortypMetanol
MotorNorvel .074
PropellerAPC 6.3x4
Langd0cm
Spänvidd0cm
Vikt0gram
Kanaler4

Övrig information:

Har alltid tyckt att Super Chipmunken ser härlig ut och var tvungen att skaffa en själv. Valde en ifrån Carl Gold berg dpå den har de skalariktiga luftintagen i nosen. Här är lite data ifrån tillverkaren:

Super Chipmunk 400 (by Carl Goldberg)
Wingspan: 38"
Length: 28 1/2"
Wing area: 230 square inches
Weight: 22oz (630g) (3S lipo, 400 engine)


Jag har valt att sätt i en Norvel .074 då dessa har väldigt bra drag i förhållande till vikten. Har förstärkt kring brandväggen och bakåt kring vinginfästningen. Fick även bli en lucka i fronten för att täta brandväggen. Fick plats med 3oz tank och ett batteri precis bakom brandväggen och behöver inget extra bly för balansering. Jag har döljt servona i cockpit och satte en i en lite pilot också. Trots dessa extra prylar så väger planet färdigt att flyga ca 540g (19oz) och har obegränsad vertikal prestanda med Norvel motorn.

Med lite större hjul (2.5") så är det inga problem att starta ifrån gräs. Med den tunnna vingprofilen så är den faktiskt riktig kvick i luften men flyger nog finast kring halvgas. Den ligger även fint i inverterat läge och knivegg (kräver dock hög fart). Riktigt kul modell och lätt att lasta in i bilen utan att ta av vingen.

Liten filmsnutt här; http://www.youtube.com/watch?v=trSCx-6zlAo