Svenskt Modellflyg

 


Pitts Super ARF   

Registrerat av: lennartfors
Kategori: Motorflygplan -> Skala
Tillverkare:Above All
VingtypDubbeldäckare
MotortypEl
MotorAbove All 2813-18
PropellerAPC 10x5
Langd0cm
Spänvidd0cm
Vikt0gram
Kanaler4

Övrig information:Servon på de olika rodrerna: Skev: 2st BMS 306. Höjd o Sida: BMS 371

Flygegenskaper: Suveräna. Fullt aerobatisk utan att det behöver gå så förtvivlat fort. (-Bra för ett alltmer grånande huvud). Har heller inte märkt några klipptendenser. Med tanke på sin minimala storlek syns den också mycket bra i luften.

-Dock bör man vara medveten om några egenheter: -Åtminstone på min kärra måste man pga propellerströmmen dra lite höger sida i starten, såvida man inte vill inleda flygningen med en ofrivillig vänsterkurva. -Inget problem bara man vet om det.
-Vidare kan man behöva dra lite dyk inför landningen för att hålla upp farten, då den inte alltid sänker nosen själv vid motoravdrag. -Inget problem det heller.
-Vidare vill jag rekommendera att man byter till 63mm slowflyerhjul(finns bl.a. på Fullkontroll).
De rullar MYCKET lättare och därmed minskas risken för tvärstopp avsevärt vid en mindre lyckad landning. De medföljande hjulkåporna är urtjusiga, men det är tyvärr fakta (om man inte har tillgång till asfalt/golfgreen eller vet att man alltid landar perfekt).
-OCH sist men kanske det viktigaste: -Läs på MFT:s hemsida om tyngdpunkten!!! Följer man byggsatsens rekommendationer lär den bli VÄLDIGT framtung!

Prisnivå: 1270 kr på Fullkontroll.

Omdömme: Ursnygg och flyger kanon. Byggsatsen var av mycket god kvalitet. Med alla roder på mitten flyger modellen rakt. Ingen nybörjarkärra, men ett mycket trevligt val för den som behärskar sin skevrodertrainer väl.
-Är helnöjd!