Svenskt Modellflyg

 


Cap 232  .40   

Registrerat av: Joan
Kategori: Motorflygplan -> Konstflyg
Tillverkare:Kyosho
VingtypLågvingat
MotortypMetanol
MotorOS 52 fs Surpass
Propeller11x7
Langd124cm
Spänvidd142cm
Vikt2450gram
Kanaler4

Övrig information:


Servon på de olika rodrerna:
Hs 225Mg på allt utom gasen där sitter en HS81

Flygegenskaper: Helt ok, men håll fart på kärran för gutsskull, åt minstonde på lite lägre höjd!
Det är många Kyosho CAP 232 i 40-storlek som har slutat sina dagar med en klippning. Lågfartsegenskaperna är KASSA glöm inte de! Vi hade tre Kyosho CAP 232 -40 i vår klubb och de andra två har "klippkrachat".
Jag monterade en OS FS 52 Surpass räcker gott men den är i minsta laget om man önskar vertikalstig men det går bra att konstflyga ändå.

Prisnivå:
Helt ok ca 1500:-

Omdömme: Jä!"#¤%&/ dålig klädsel, Kyosho saknar tydligen helt kännsla för kvalite! Vad fan i he#¤%& har dom klätt denna kärra med igentligen? Jag har stött på 3st likadanna capar i vår klubb och alla har lika katastrofal klädsel. Är det meningen att klädseln skall fladdra efter planet som nån serpentin, det är väll inte för att flyga combat man köper en sån här kärra...??
Byt ut hjulen dom är för små jag satte dit 75mm hjul i stället.
Sen är ju Hjulkåporna rena skämtet, orginalhjulen tar i högst upp innuti, för det är väll meningen att de skall snurra, eller? ;-) Reklamerade båda två och Kyosho tog en titt på dessa, vad hände då? Jo dom dremlade ur på innsidan så att bara färgen var kvar på ursidan, jorå nu snurrar hjulen hjälpligt. Snabba var dom också, det tog bara drygt 2 månader! suck.  Men för att de inte skall fasna när det kommer in gräs måste man tydligen svarva ner hjulen till 50mm diam!
En av de andra CAP arna hade samma hjulkåpsproblem hade samma problem, kollade inte den tredje.