Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Vitt vin gör skrivarn fin!
2018-01-14 11:02:53
Vitt vin gör skrivarn fin!    
sommrsol
Skicka mail
Jag har två skrivare. Canon MG7550. Den ena går bra. Den andra går som tåget, dvs fastnar i växlar, spårar ur m.m.
Så var det dags! Min korta stubin gick upp i rök utan önskat resultat och skrivarn sa, att han skulle på service,  trycket steg hos Dingwall, som av trogen hustru fick ett glas vin "för att lugna ner sig". Han tog en klunk. Kändes bättre. Ny provkörning gav än sämre resultat. Dingwall lättade och just innan han smällde av, hann han tänka på sitt märkliga sätt. Han tog sin injektionsspruta, och drog in en skvätt vitt vin i den.
I andra akten av denna riskfyllda tragedi tog han ut alla färgpatroner och gav dem en och en en skvätt vin i själva öppningen – där det i normala fall skulle komma bläck. Då nu ingen färgpatron satt kvar på sin ordinarie plats, så passade Dingwall på att ge varje "insugningshål" på skrivaren en rejäl dos av samma vita vin. Han avslutade den delen av föreställningen med att själv hyfsa glaset.
Eftersom den datorn inte fungerade bläddrade Dingwall fram datorns Price Runner för att köpa sig en ny. Då beställningen var klar, skrev han ut den – som den vanemänniska han är. Då han stod och gjorde det karlar envisas med att göra stående kom han på, att den skrivaren inte fungerade ju inte.
Då Dingwall skakat av sig slutskvätten gick han tillbaks och upptäckte att den osalige ande, som tidigare vägrat skriva ut snyggt, nu levererade hans beställning med skärpa, tydlighet med mera bra saker. Hur tusan hade detta kunna ske? På skoj (tja?) gav han sin olycklige skrivare order om att skriva ut ett häfte på 8 sidor. Dessa 8 sidor blev perfekta! Hans skrivare ville ha en skvätt vin och så snart han fått den skvätten funkade allt perfekt.
Jag blev lite långrandig här, men att få en tredskande skrivare att uppträda schysst efter ett glas vin, är värt att nämna. Och då jag skriver detta, har vitvinet räddat skrivaren från tippen hela tre gånger redan.


2018-01-14 11:07:30
RE: Vitt vin gör skrivarn fin!    
sommrsol
Skicka mail
Se teckningen; A/skrivare i usel form; B/bedrövligt dålig utskrift; C/vitt vin i flaska; D/vitt vin i litet glas;
E/utmynningshål på färgpatronen; F /insugningshål i skrivaren • Då Ni ser dessa krumelurer på skrivarens display, krav bara på, men håll ett öga på utskrifterna – trots att det lyste rött, så skrev den ut 22 A4-blad med samtliga färg fullvärdigt återgivna. Dingwall

2018-01-14 14:04:45
RE: Vitt vin gör skrivarn fin!    
pgrts
Skicka mail
Rött kryss = huvudvärk ?
Flyg lågt nära och sakta

2018-01-29 11:20:02
RE: Vitt vin gör skrivarn fin!    
Ken1
Skicka mail
Utan att veta, så gissar jag att bläcket i skrivarna är alkoholbaserat och som många vet så "lika löser lika". Dvs det borde fungera utmärkt om man inte har vin, så starkare saker, liksom metanol eller isopropanol.  Förmodligen hade det nog klumpat ihop sig i patronerna och vinet löste upp proppen. :)


Förövrigt med devisen lika löser lika, så har man fått händerna fulla av tjock kladdig svart olja, så tar man bara lite matolja och tvättar nävarna i, efteråt så kör man på med tvål o vatten såklart.

There "Ken" be only one!
Want to fly really fast?, then Join the rocket side..
"Akta dammen!!!"

2018-01-29 16:26:55
RE: Vitt vin gör skrivarn fin!    
pgrts
Skicka mail
Som finnes säger:
lite vin och frukt = kosken och ättiksgurka.
Sture ville bara verka lite fiiin så han kallde bäsken för vitt vin.
Flyg lågt nära och sakta

2018-02-02 09:07:07
RE: Vitt vin gör skrivarn fin!    
honken
Skicka mail
Påminner mig om när jag hade problem med skrivaren.
Tog bort bläckpatronen och hällde en skvätt T-röd i skrivarhuvudet och körde igenom det några gånger.
Blev mycket bättre men inte riktigt bra.
Fick då den genialiska iden att skvätta dit några droppar aceton.
Nog fan bet det alltid, inte bara på det torkade bläcket....
Det blev en laserskrivare efter detta

2018-02-02 21:00:46
RE: Vitt vin gör skrivarn fin!    
bosse_jansson
Skicka mail
Här är ett annat bläcktips, för den som vill "flyga under radarn".....


--------------------------------
...sådär lagom vintage...