Svenskt Modellflyg                

Bläddrar i: / Slutet nära?
2017-09-22 19:25:12
Slutet nära?    
pgrts
Skicka mail
Det är väldigt dålig aktivitet på SMF numera tycker jag.
Har alla tröttnat på modellflyg eller har alla gått över till andra forum och FaceBook? Och har SMF tröttnat? Det blir segare och segare att få upp sidan tycker jag.

Är det ingen som kan komma med någon kul tråd som berör och får svar?

Jag saknar faktiskt Dingwalls inlägg som i alla fall berörde om man kan lita på siffrorna på hur många som kollade och även kommenterade hans inlägg.

Det verkar som att det bara var Sture som försökte engagera sig i modellflygsverige. Men som vanligt hade det nog varit enklare att stå och stånga huvudet mot väggen.

Sture beslutade ju att låta alla modellflyggrejor gå till återvinningen i ett inlägg när ingen var intresserad av att överta modellerna och utrustningen.
Jag nappade - bättre att "Kjell sorterar" än att låta allting gå direkt i en container. Nu var Stures hot inte riktigt så akuta som han skrev, för när jag kom så hade han smidigt plockat undan lite "minnen". Min avsikt var att låta det flygbara få göra en "ärlig" sorti genom att få flyga i all fall en gång.

Det blev både bilder och filmsnuttar men de har jag av lathet lagt på FaceBook.
Jag vet att många vägrar Facebook och det gjorde jag flera år.
Även nu så gör jag inga inlägg på min personliga profil utan enbart i modellflyggrupper. Därför behöver jag inga vänner - vänner är ju dem som vill ha koll på vad man gör på nätet och då min personliga sida enbart byter profilbild vid vår och höst så händer det inget som man kan följa. Är man däremot medlem i modellflyggrupper på FB så får man nog stå ut med mina inlägg.

Bilder på Stures plan och ett par filmsnuttar finns alltså på

Ripas Facebook Man måste klicka på bilderna och bläddra för att se filmsnuttarna som underkommentarer till bilderna.

Det har hänt och händer mycket i modellflygsverige på hösten.
SM i Linflyg i Västerås.
SM i Oldtimerflyg i Bollerup
Linflygträff (stunt och Weatherman?) i Kungsbacka.
Dieselträff (oldtimer) i Kungsbacka.
Lincombat med bland andra RM i  1,5-combat och "slowcombat" i Vänersborg.
Jag var i Köpenhamn och köpte en dunk Model Technics (2,5l) diesel för nån månad sedan och den lär vara i stort sett slut innan vintern. Lite mindre förbrukning är det på några flaskor "en tredjedel av varje" som vi kör till riktigt gamla dieslar.

Planerna att flyga är så klart stora men verkligheten heter tilläggsisolering med byte/flytt av fönster samt lite nya dörrar. 50-tals smuts och isolering kliar duktigt efter en dags jobb.
Flyg lågt nära och sakta

2017-09-23 09:52:06
RE: Slutet nära?    
Cox
Skicka mail
Just den här sidan går väl så långsamt nu att den självdör, jag får mest error 500 om/när jag försöker gå in här.

Sedan har väl intresset för olika forum generellt sett minskat, det var väl lite av nyhetens behag för 10-15 år sedan.

Visst är det tråkigt med Sture, men den sidan som han visade upp här saknar jag absolut inte./Kör så det ryker!

2017-09-23 16:42:20
RE: Slutet nära?    
Ville
Skicka mail
 
Citat från: pgrts
Det är väldigt dålig aktivitet på SMF numera tycker jag.
Har alla tröttnat på modellflyg eller har alla gått över till andra forum och FaceBook? Och har SMF tröttnat? Det blir segare och segare att få upp sidan tycker jag....


Hej!
Nej Patrik, alla har inte tröttnat, men det ärså att vi har blivit så kloka nu för tiden så vi behöver inte veta mer...   Skämt åsido, så är det nog som du själv gissar; att folk har vänt sig till andra kanaler. SMF är ju lite luggslitet nu för tiden. Håller med om Dingwall med flera som rörde om i grytan lite mer. Och sen är det ett faktum numera att man från de som bestämmer har försökt uppmana till tystnad; t.ex. fick Dingwall på skallen för att han skrev för mycket inlägg om SMFF, kritiska eller ej. Att tysta folk är aldrig bra men censur är tyvärr ett måste ibland.

Nåja, det är som med all verksamhet, det behövs eldsjälar att driva framåt och dessa kommer och går. Men att de är viktiga råder ingen tvekan om...

Själv vet jag ibland inte vilket forum jag ska skriva i; RCFF´s forum är numera det största och mest välbesökta forumet skulle jag tro. Det är betydligt modernare än SMF och det gör ju sitt till. Har ibland försökt dubbelposta, men det är lite jobbigt såvida det inte är Köp&Sälj man ska posta. Och just vad gäller Köp&Sälj så har fortfarande SMF den bästa funktionen. Nä, nu nog för den här gången...

/Ville
*** Redigerat av Ville klockan 2017-09-23 19:13:46 ***
- Jag vet det jag vet och jag gör vad jag kan -

2017-09-24 07:41:50
RE: Slutet nära?    
Finnräser
splugenpass@hotmail.com
Jag undrar om inte många just nu har varit "lite lata" och bara "bevakat" vad som sker, utan att själva skriva eller bidra med nytt här på SMF? Precis som jag själv. Inte riktigt känt att "det jag gjort senast" är såå intressant att det är värt att avrapportera?

Som du - min gode Patrik - så fick jag med lite av "det civila livet" emellan, som tog det mesta utav min lilla ork. Men för den skull så var ju inte modellflyget helt borta; FunRay har varit kul och ska luftas mera - mycket mera! Och ovanpå det så är buspojken Tommi lite pånyttfödd, tack vare min gode vän Karlsson. Som jag känner enormt stor tacksamhet för. Och där har jag bara börjat avnjuta det sanslöst göttiga.

En annan bidragande orsak till min egen tystnad är att även några av de bästa vännerna känt av "det civila" på olika sätt, så att en del "happenings" fått vänta eller tills vidare uteblivit. Två av de allra bästa polatna fick plötsliga rejäla motgångar, som jag hoppas de reser sig ifrån.

Även på klubbsidan har motigheter funnits, som tagit lite lust och energi. Hittills har jag valt att ligga lågt om detta, men det sög mycket av musten hos vår - underbare - ordförande i Atbogaklubben. Och då han är en alldeles förträfflig karl och entusiast - så gäller det att som polare puffa för att han ska få nytändning och energi åter. I det debaclet, så vann inte förbundet någonting utan bara ökade sin impopularitet. Där hade varit bättre att lägga stort fokus på att göra förbundet attraktivare - det enda sättet att behålla och ÖKA medlemsantalet. Observera vänligen att detta är ingen brandfackla; jag GILLAR EGENTLIGEN tanken med gemenskap och förbund - men det ska vara under demokratiska och otvugna former. Det finns kreativa vägar här - för att råda bot på medlemstappet. Men då måste man vilja ta tag i det, ta fram morötterna, inte piskan. Ett starkt förbund vore ju det bästa... Hursomhelst är den bataljen tills vidare över. Och vår ordförande ska lockas åter att bli lite buspojke med tindrande ögon - som för OSS är det viktigaste nu. Modellflyg ska vara ROLIGT, inte tungrott och jobbigt.

Framåt då? Jodå - en massa kul planer och plan finns på lut! Förhoppningen är att jag nu raskt tar tag i bogserplanet som närmast kan komma i luften. För att brukas på Vintage Scale bogserträff hos Conny och vännerna i Falköåing - de är ett lättsamt och kul litet event. Busplanet ska få lite nya färger och småtrim. Byggbord rensas från stillastående röror och bli till "dugnad" (nytta på norska o danska). Danska Saeby borde bli ordentligt besökt, vilket är "ditt fel", Patrik! Samt slutligen; får jag inte tummen ur häcken NU snart och åker och hangflyger - så tar bofinken mig!!! INGEN har hört av sig - och hangflyg på fräscht gräshang som är så kuuuul?!!! Jag får väl komma med hot(!) och andra hårdare övertalningsmetoder! Kalla in "Krossar-Kurt", "Tor-Peder" och andra brutala kompisar... (garv)

Klubben har landat med nytt gräsklipperi, så nu är det snart ständigt kort klippt på fältet. Kanske t o m medger mindre kärror som har infällbara ställ och allmänt små hjul att luftas. Så man slipper åka ut på asfaltbanan med dem. Arbetsdagarna har gått av stapeln med mycket god uppslutning och i trivsam anda. Medlemsantalet har ökat kraftigt, med många nya kul kompisar. Så på klubbfronten känns det riktigt bra nu! Inomhusflyget är på g (men guud vad jag ligger efter med de nya alstren!) så vad väder vi än får - så nog fanken lär det flygas!

Kontentan får väl vara; det kommer mera!
Det är i allafall avsikten från vår/min hörna av modellflyg-Sverige.
Tänkte

Tommi

2017-09-24 16:11:37
RE: Slutet nära?    
pgrts
Skicka mail
 
Citat från: Finnräser
....det ska vara under demokratiska och otvungna former. Det finns kreativa vägar här .. ska lockas åter att bli lite buspojke med tindrande ögon - som för OSS är det viktigaste nu. Modellflyg ska vara ROLIGT, inte tungrott och jobbigt.
Tommi

Om det händelsevis undgått någon om aktiviteterna i Saeby så är enbart det en tung orsak att gå med i FaceBook. Klubbsidan uppdateras oftast flera gånger i veckan med nya tokigheter och vackra flygbilder.  https://www.facebook.com/groups/320767914704540/

Om man nu är rabiat motståndare till FaceBook (fullt förståeligt) så kan man prenumerera på Youtubekanalen där det kommer lite bättre filmer - fast senare än på FB https://www.youtube.com/channel/UCNI9R965fKyGrbDAdJRDKww

En utmaning är ju förstås att kopiera https://www.youtube.com/watch?v=b7y7z_xrjYs. Kontakta er lokala öltillverkare och be dem sponsra med dekaler och en back öl för "AIR DELIVERY".


Flyg lågt nära och sakta

2017-09-24 17:47:27
RE: Slutet nära?    
GliderKing
Skicka mail
Hej Tommi/Patrick mfl...!

Ni  glömde att det närmar sig med stormsteg årets Höst Bytesmarknad (ÅMFK) i Falköping , lördagen den 28 Okt. kl.10:00.

Det finns fortfarande ett antal lediga säljbord för dom sugna! så glöm inte att boka upp Er...Gör det NU

Den senaste i raden av privat säljare som bokat bord är T.Leijon/Sthlm.

Välkommen att deltaga.Rolf Maier
Ållebergs Mfk;www.rcflyg.com

2017-09-24 20:25:42
RE: Slutet nära?    
Gee_Bee
Skicka mail
 
Citat från: GliderKing
Hej Tommi/Patrick mfl...!

Ni  glömde att det närmar sig med stormsteg årets Höst Bytesmarknad (ÅMFK) i Falköping , lördagen den 28 Okt. kl.10:00.

Det finns fortfarande ett antal lediga säljbord för dom sugna! så glöm inte att boka upp Er...Gör det NU

Den senaste i raden av privat säljare som bokat bord är T.Leijon/Sthlm.

Välkommen att deltaga.

Och vad sjutton har det med trådskaparens frågeställning? Smygreklam!
-------------------
Några av mina flygplan:
-Big Lazy Bee -- Scorpion F5J-400

2017-09-24 20:28:28
RE: Slutet nära?    
Gee_Bee
Skicka mail
Vi är flera som upplever att det blir mindre och mindre aktivitet på SMF. Den krånglande sidan är säkert en fakto, det känns som att supporten för SMF inte längre är på topp. Har Rasmus och Danjel tröttnat?

Själv så har jag i flera månader tänkt att liva SMF med en byggtråd i ett  balasabygge i äkta limma- & slipaanda. Men jag måste erkänna att byggsatsen ligger kvar på hyllan. Jag kommer mig inte för att börja bygga så det blir inte heller någon byggtråd.
-------------------
Några av mina flygplan:
-Big Lazy Bee -- Scorpion F5J-400

2017-09-25 17:22:41
RE: Slutet nära?    
StaffanA
Skicka mail
Personligen saknar jag Hr. Dingwalls friska fläktar, men efter att ha blivit utsatt för den ena sopan efter den andra förstår jag att han drog sig tillbaka. Jag har sett många fora där kommentarerna efter bara ett par bidrag övergår till grova personangrepp och osande invektiv.

Skriv en rad om SMFF eller Modellflygnytt bara,så får ni strax se tunnan med tjära och fjäder...

En trist utveckling

2017-09-26 15:11:15
RE: Slutet nära?    
huvmannen
wcarraft@gmail.com
Man kan skriva om smff å tidningen men man ska inte jaga dom som jobbar med den på detta forum bara för att dom är här. Man ska inte tala om hur den ska göras för detta är inte rätt forum för det. Det är som att man skulle gå in på Expressens forum å skriva hur Aftonbladet skulle göras för å bli bättre. Och Kräva att Aftobladet ska svara på det forumet. Bara för detta är ett Modelflyg forum så ska inte dom som jobbar på smff eller med tidningen behöva svara på folkets inlägg men det förväntas dom å göra här. Och det är va Dingwalls flesta inlägg just handlar om och det är just det som gör det så fel.
________________________________________________________________________________

Håll det enkelt ju mer prylar ni kör med ju mer fel kan det bli.

2017-09-27 07:44:55
RE: Slutet nära?    
reparatörn
Skicka mail


Douglas

"Han är galen Lew. Han bygger leksaksflygplan". Kapten Frank Towns (Jimmy Stewart) i den första filmen "Flight of the Phoenix".

2017-09-28 11:17:02
RE: Slutet nära?    
McRegor
Skicka mail
Ni som totalsågar "Dingwall" har nog inte riktigt bakgrunden klar för er även om jag också kunde tycka att det blev lite tjatigt emellanåt på slutet.
F ö håller jag med Cox att man får "Error 500" nästan vid varje tillfälle man tänker besöka denna sida och det är inte nåt som direkt manar till nya besök, tyvärr.
Roger
www.mcregor.se

2017-09-28 12:21:34
RE: Slutet nära?    
Stig H
Skicka mail
 
Citat från: pgrts


Är det ingen som kan komma med någon kul tråd som berör och får svar?

Det har hänt och händer mycket i modellflygsverige på hösten.


2017-09-28 12:30:41
RE: Slutet nära?    
StaffanA
Skicka mail
De som sågar Dingwall och hetsar upp sig bör lyssna till McRegor.
Man kan ju även välja strunta i att läsa de trådar som man vet innehåller inlägg från debattörer som man inte står ut med..
De jagade "smff-gubbarna" kan nog svara för sig själva,

tror
Staffan

2017-09-28 16:13:44
RE: Slutet nära?    
pgrts
Skicka mail
 
Citat från: McRegor ..
F ö håller jag med Cox att man får "Error 500" nästan vid varje tillfälle man tänker besöka denna sida och det är inte nåt som direkt manar till nya besök, tyvärr. Roger


Kan man inte övertala Rasmus/Danjel att publicera ett konto där man frivilligt kan bli medlem i SMF och få bytt host och mjukvara för att om möjligt utnyttja det material som finns här sedan gammalt fast med lite nytt utseende och enklare hantering av bilder och inlägg.

Jag betalar 100 spänn till RCFF om året för att jag tycker att de sköter ett bra forum. Det är faktiskt skillnad mellan forumen även om nog väldigt många av oss besöker båda regelbundet.

Och visst är det komiskt det som StaffanA skrev.
Man vet med säkerhet att Huvmannen och Eric kommer att spy om man nämner de två orden SMxx och Modexxflyxnyxx.
Flyg lågt nära och sakta

2017-09-28 22:28:00
RE: Slutet nära?    
McRegor
Skicka mail
Eric - känns som att du inte har jättebra koll på ekonomin när det gäller sådana här forum som drivs mer eller mindre ideellt och har en relativt snäv krets av läsare och skribenter.
Och StaffanA har skrivit en hel del matnyttigt här - hur mycket konstruktivt har du själv bidragit med ?
Roger
www.mcregor.se

2017-09-29 10:18:19
RE: Slutet nära?    
huvmannen
wcarraft@gmail.com
pgrts yepp det kommer nog jag göra.
För folk ta förgivet att dom ska svara
upp på era inlägg här ang smff å tidningen.
Om ni lär er å hålla isär på saker å ting så kommer
det inte å bli nå spyor här.
Tror inte dom 100 kr har så mycket med hur sidan på rcff drivs.
Du betalar för en försäkring inte ett forum.
för vad mig veterligen så kostar det inget å vara på rcff forum.
________________________________________________________________________________

Håll det enkelt ju mer prylar ni kör med ju mer fel kan det bli.

2017-09-29 11:09:21
RE: Slutet nära?    
McRegor
Skicka mail
huvmannen,
Fast om det inte fanns några som betalade medlemsavgiften till RCFF så vete f-n om det skulle finnas nåt forum heller så viss koppling finns säkert för inget här i världen är gratis...
Roger
www.mcregor.se

2017-09-29 17:56:51
RE: Slutet nära?    
McRegor
Skicka mail
 
Citat från: Eric
Tröttnade på detta skit snack.  Suddade mina inlägg. Ingen ändå som bryr sig.
Som jag skrev förut kostar det inte något att hålla på med ett forum i denna klass. Man säljer annons platser. Som täcker plats på ett bra webb hotell.det finns annonser på saiten. Men förutsättningen för bra forum Är ju att någon skriverintressanta inlägg. Och Inte en massa skit.ett det just detta fattas just nu här. Väntar nu bara på att någon skriver. Vad har du tillfört Detta forum. Vem bryr sig. Man märker när någon kommer MeD en seriös fråga svarar bara två tre stycken. Låg trafik på tråden då. Men om någon skriver massa skit. Då är det flera hundra som läst den tråden. Vad säger detta då? Om intresset för forumet.

Personligen tycker jag att det är lite fegt att ta bort sina tidigare inlägg, Eric.
Och jag tycker nog att stämningen på detta forum varit rätt bra och vi är rätt många som svarar på frågor och ger råd - när sådana trådar dyker upp. Läs detta istället för att skriva som du själv gör - det tillför faktiskt inget alls.
Sen vidhåller jag att du nog inte har så bra koll på kostnader och intäkter för ett så här pass litet och smalt forum.
Roger
www.mcregor.se

2017-09-29 23:21:48
RE: Slutet nära?    
flightace
Skicka mail

Moderator
Som moderator kan jag ju inte säga annat än att aktiviteten svalnat,det ser ju en blind.jag har personligen inte haft kontakt med danjel och rasmus sen i tidig vår,men ärligt känns det mer som forumet lever vidare mer på nostalgi än energi,,
sen hur ni nu skyfflar kommentarer hit och dit sätter ju lite tonen,,men vi moderatorer samt webmastrar har alltid tyckt att alla på smf skött sig eller löst det utan allt för allvarlig ton,finns bara som jag vet en avstängd hittils,det e unikt,,och det är ni forumsmedlemar som satt tonen och gjort smf till historiens mest framgångsrika modellflygforum i sverige.
att intresset svalnat har nog mycket med och göra som med allt annat när yngre ska ta över framtiden,det gamla duger inte,,,,


.


                         !!!!*******Grönsaksflygplansmästare*******!!!!


om jag fick välja mellan att ha varit och ska bli skulle jag välja ska bli.
har varit har jag redan vart!!!

2017-09-30 12:54:31
RE: Slutet nära?    
Ville
Skicka mail
 
Citat från: flightace
Som moderator kan jag ju inte säga annat än att aktiviteten svalnat,det ser ju en blind.jag har personligen inte haft kontakt med danjel och rasmus sen i tidig vår,men ärligt känns det mer som forumet lever vidare mer på nostalgi än energi,,
...Tycker att man ska skriva namn med stor bokstav!

/Ville
- Jag vet det jag vet och jag gör vad jag kan -

2017-09-30 17:08:32
RE: Slutet nära?    
bem
Skicka mail
Köp & Sälj här verkar ha normal aktivitet, även om foruminläggen minskat en del på senare tid.

/Bo

2017-10-04 12:43:59
RE: Slutet nära?    
flightace
Skicka mail

Moderator
 
Citat från: Ville
 
Citat från: flightace
Som moderator kan jag ju inte säga annat än att aktiviteten svalnat,det ser ju en blind.jag har personligen inte haft kontakt med danjel och rasmus sen i tidig vår,men ärligt känns det mer som forumet lever vidare mer på nostalgi än energi,,
...Tycker att man ska skriva namn med stor bokstav!

/Ville


Råkade göra slut på alla stora bokstäver när jag råkade ha caps lock på i en annan tråd.
i övrigt,rätt onödig kommentar i ämnet

.


                         !!!!*******Grönsaksflygplansmästare*******!!!!


om jag fick välja mellan att ha varit och ska bli skulle jag välja ska bli.
har varit har jag redan vart!!!

2017-10-04 15:16:56
RE: Slutet nära?    
Gee_Bee
Skicka mail
Att tekniken strular tror jag definitivt är en av anledningarna till att SMF går kräftgång. När mer än varannat försök att läsa i forumet resulterar i kod 500-någonting så lessnar man snabbt.
-------------------
Några av mina flygplan:
-Big Lazy Bee -- Scorpion F5J-400

2017-10-05 00:15:00
RE: Slutet nära?    
Finnräser
splugenpass@hotmail.com
Ha! Vad pessimistiska några av er låter? Jag kanske är enfaldig - men jag tänkte snarare att detta var en tillfällig svacka, med färre rapporteringar och byggen och tips m m då det varit sommar?!

För egen del donar jag med min Dogfighter - jag vill göra galet kul plan ännu ett snäpp bättre. Om jag kan. Dagens övningar i lufthavet pekade på några saker - men skaplig blåst och kyttigt som bara den, gör att jag vill känna tydligare och får invänta lite svagare vindar.

Får jag senare ihop ett systerplan, så vore lyckan mera fullständig. Idealet vore att ha en hel drös polare igång med varsin, så vi kunde ha lite vardags "Scramble!" ute på fältet ofta!

Köpte ny tank till bogser-Trushen. Röjde i kaotisk och igentäppt verkstad. Den behöver ett eget, högt, bord att monteras och donas med. Får se vars Tp vill hamna då jag ju har större motor än föregående ägare haft. Den här vill jag raskt ha i luften nu!

Hangvindar friska; kunde önskat jag vore på Gotland de närmaste par dagarna. Eller kanske Granholmstoppen, åtminstone. Men bilen är temporärt för ankar...

Lite senare så kommer nog en byggtråd; en aningens större kärra ska skapas. Lite retro, lite semiskala - och definitivt bogserbar. Jag har f n 4 olika jag väljer mellan. Måste ha bra proportioner, samt vara ganska enkel och praktisk, då det ska bli en "arbetshäst". Samtidigt ska den vara lite kul i övrigt också.

Hursom - min uppmaning till Danjel/Rasmus är att sidan fortfarande är mycket bra. Så den är väl värd att underhålla.
Tänkte

Tommi

2017-10-05 13:18:26
RE: Slutet nära?    
No4
Skicka mail
Heja Tommi. Håller med helt om att denna sajt är och har varit så bra och måste få finnas kvar. Mer byggtrådar och positiv energi så vänder vi skutan.
If it´s too loud.....you´re too old